Kun täällä nyt vaan on totuttu tekemään

Komsissa ei tekeminen rajoitu yrityksiin, yhteisiä juttuja versoo muutenkin. Kai se on sitä kotiseuturakkautta! Eivätkä tapahtumat jää vain omalle kylälle, komsilaiset ovat aktiivisia laajemminkin.

Komsin kylän Joulukalenteri on ilahduttanut jo kahtena vuonna. Jokaiselle päivälle on ollut yksi käyntikohde. Vuorotellen on ovi avautunut pohjalaistalon tupaan, maatilalle, moninaisiin yrityksiin ja esimerkiksi tunnelmalliselle kodalle – myös yli kylärajojen! Joulukalenterin on järjestänyt Komsin kyläseura.


JSK20176_JSk_1152x768

Avoimet Pohjalaistalot -tapahtuma syksyllä 2018 avasi ovet yleisölle kaikkiaan yhdeksään teuvalaiseen pohjalaistaloon tai pihapiiriin. Taloista neljä oli Komsista. Tapahtuman järjesti Teuvalaisen Kulttuurin tuki ry.


pappis_tervetuloa_1152x766.jpg

Kylän alueella sijaitsee Pappilankangas, todella kaunis ja hyvin hoidettu metsäinen ulkoilualue hiihtomajoineen. Aluetta ylläpitää Teuvan Rivakan Kirkonkylän kyläosasto, talkootyönä. On vaikea luetella, mitä kaikkea Pappilankankaalla tapahtuu – parhaan käsityksen saa vilkaisemalla Pappilankankaan Facebook-sivuja! Aivan erityinen ympäristö on Pappilankankaan Muksujen Metsä, josta voi lukea enemmän myös Teuvan tarinoita -sivustolta.


puimuri_2

Komsilaiset ovat vahvasti mukana järjestämässä Teuvan tunnetuinta tapahtumaa, Siirrettävien Saunojen Kokoontumisajoja – jälleen kesällä 2020. Legendaarisen Puimurisaunan kotitalli löytyy Komsista sekin. Kuvan puimuri on siis sauna!

Komsin kylän tapahtumat löytyvät Suupohjan Tapahtumakalenterista,
ja tietenkin kylän Facebook-sivulta.